Sfânta Liturghie săvârșită în Piatra Craiului, în Muntele Vlădușca, în locul numit La Table

În ziua de 6 august 2019 Părintele Gheorghe Colțea, Protopop de Bran-Zărnești, din Mitropolia Ardealului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Piatra Craiului, în Muntele Vlădușca, în locul numit La Table.


Legenda spune că în acest loc Dreptul Moise, cu 3.500 de ani în urmă, a primit de la Dumnezeu, Tablele Legii. Din această legendă se înțelege că aici ar fi începuturile Religiei Mozaice – Vechi Testamentare.

Părintele Gheorghe a făcut acestă Sfânta Liturghie, în ziua Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, în numele tuturor generațiilor de oameni care au viețuit pe fața pământului din zorii existenței creației, în numele generației contemporane și pentru binecuvântarea generațiilor care vor veni. Prin această Sfântă Liturghie săvârșită în Muntele lui Dumnezeu s-a marcat intrarea în mileniul trei.
Lucrarea liturgică s-a făcut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu – Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Părintele Protopop Gheorghe a fost însoțit de Domnul Ciprian Vasile Olinici – Consilier al Părintelui Patriarh Daniel și Director General al Televiziunii Trinitas TV, care a ostenit pentru realizarea infrastructurii necesare evenimentului liturgic; de Domnul Daniel Morăraș – Consilier Patriarhal și Director Tehnic al TV Trinitas, care a fotografiat evenimentul și a montat placa comemorativă pe Altarul de Piatră; de Preacucernicul Părinte Cătălin Ilie Dumitrean – Consilier al Părintelui Mitropolit Laurențiu și Director al Radio Trinitas – studioul Sibiu, care a dat răspunsurile liturgice susținând strana; de Domnul Daniel Petolea – Cameraman la Trinitas TV, care a filmat săvârșirea Sfintei Liturghii și a cărui filmare va fi pusă într-o viitoare postare pe profilul de Facebook al protopopiatului Bran-Zărnești; de Domnul Ioan Moșu – Tehnician Silvic responsabil cu fondul de vânătoare pe Piatra Craiului, și de Liliana Maria Moșu enoriașă din Parohia Moieciu de Jos păstorită de Părintele Gheorghe.

Piatra de Altar pe care s-a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie va rămâne pentru totdeauna un loc sfânt închinat Dumnezeului Celui Preaînalt.

Locul, care este de o frumusețe rară, este destul de greu accesibil dar poate să fie vizitat de iubitorii de drumeții montane și de cei care doresc să aprindă o lumânare, să se reculeagă și să rostească o rugăciune în singurătatea tainică a munților.

Bucurie și binecuvântare.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.