Un urs a fost văzut în apropierea Schitului Lespezi – Biserica Sfânta Treime, din zona Comarnicului, supusă unor ample lucrări de restaurare

Pe aria Bisericii “Schitul Lespezi” din zona Comarnic – Biserica Sfânta Treime – din Prahova, a fost văzut un urs… Animalul ieșit din sălbăticia pădurii a fost surprins de mai multe ori, pentru mai multe ore, în cimitirul aflat în imediata apropiere a bisericii de parohie situată pe munte.

Un avertisment în acest sens poate fi văzut pe poarta de intrare în curtea bisericii amintite, cât și pe gardul cimitirului, părintele paroh sesizând în timp util Poliția locală, care s-a prezentat la fața locului.

Biserica, monument istoric, se află în prezent supsusă unor ample lucrări de restaurare, experții ridicând schele din lemn de jur împrejurul clădirii sfântului lăcaș. Până la ora actuală au fost îndepărtate stratul exterior de tencuială și acoperișul, acum zidurile mânăstirii fiind protejate de un sistem provizoriu de acoperire.

La interior, sfântul lăcaș, care și-a serbat recent hramul, a fost supus, de asemenea, intervenției specialiștilor, aceștia efectuând săpături până la o adâncime de aproximativ 70 cm, unde s-a descoperit că biserica (odată paraclis monahal), având o fundație ciclopiană (din pietre), se află așezată pe un bloc masiv de piatră, nefiind nevoie deci de lucrări de subzidire.

Sfântul lăcaș, de o frumusețe aparte, este cunoscut ca fiind, cel mai probabil, prima sfântă biserică pictată de Sfântul Pafnutie (Pârvu, zugravul), canonizat de curând de Biserica Ortodoxă Română.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.