Sfânta fecioară Paula mucenița si sfinții tineri mucenici Luchilian, Ipatie, Claudie, Paul și Dionisie

PAULA este numele unei FECIOARE DIN NICOMIDIA care a avut curajul ca, în fața evreilor care îi uciseseră, să ia atât trupul neînsuflețit al mucenicului Luchilian, cât și pe cele ale altor patru tineri care se aflau împreună cu el, pentru a le îngropa cu cinste. Ei au fost uciși în Bizanț, întrucât în Nicomidia cuptorul înroșit, în care fuseseră aruncați de guvernatorul local, fusese stins și răcit de o ploaie iscată din senin. Aceasta se întâmpla în anii 270-275 după Hristos, când domnea Marc Aureliu, iar FECIOARA PAULA a fost ucisă pentru fapta ei. Atât ea, cât și mucenicii amintiți mai sus: LUCHILIAN (fost slujitor al idolilor, convertit la Creștinism) și tinerii creștini CLAUDIE (Claudius), IPATIE (Hypatius), PAUL și DIONISIE (Dionysius), pe care LUCHILIAN îi întâlnise în temnița în care a fost închis – loc în care FECIOARA PAULA le adusese, de asemenea, mâncare și le spălase și tratase rănile – sunt acum sfinți ai Bisericii Ortodoxe, cinstiți în mod deosebit astăzi, pe 3 iunie. (o reînfățișare de: KSLCătălin)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.