La 7 ani de la înființare, Parohia ortodoxă română din Torrent a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri

Parohia ortodoxă română din Torrent și-a serbat duminică, 05 mai 2019, hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri, ocrotitorul comunității din Torrent.

Tot acum s-au împlinit 7 ani de la înființarea parohiei, motiv pentru care în mijlocul nostru, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, a fost invitat Preacuviosul Părinte Protosinghel Visarion Pașca, de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, Florești, Cluj.

Duminică de la ora 09:00 s-a săvârșit Slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Părintele Protos. Visarion, Părintele Paroh Vasile și Părintele Diacon Mihail din Villareal. La finalul slujbei, Părintele Visarion a ținut un cuvânt despre mărturisire, făcând o paralelă între mărturisirea Apostolului Toma și mărturisirea Sfântului Mare Mucenic Efrem, accentuând de
asemenea că și noi cei de astăzi trebuie să fim vii mărturisitori ai credinței, fiecare acolo unde suntem.

În încheierea cuvântului, Preacuviosul Părinte Visarion ne-a făcut o mare bucurie prin aceea că a adus în dar o părticică din moaștele Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri și actul de donație. Această surpriză a fost pregătită de Preacuvioșia Sa împreună cu Părintele Protos. Anastasie Berbecel, tot de la Mănăstirea Florești, Cluj, cărora le mulțumim și pe această cale.

La final toți cei prezenți în număr mare în această importantă zi au fost miruiți și s-au închinat moaștelor Sfântului Efrem, iar apoi au participat cu toții la agapa frățească pregătită de comitetul și consiliul parohial.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Mulțumim Sfântului Efrem pentru toată purtarea de grijă!

Sfinte Efrem cel Nou roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Text și fotografii de: Pr Vasile Pop

Consilier Eparhial Misionar-Pastoral
Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Parohia ortodoxă română Sf. Efrem cel Nou,
C/ Mare de Deu de la Soledat nr 10 derecha
Torrent, 46900

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.