Pedepse pentru cei din Mânăstirea Esfigmenu

17 ani de închisoare și o amendă de 600 euro – este hotărârea Curții de Apel din Tesalonic la adresa instigatorilor și agresorilor din spatele atacului cu cocktail-uri Molotov, din iulie 2013, îndreptat împotriva reprezentanților poliției, din interiorul clădirilor mănăstirii Esfigmenu din Muntele Athos.

Alți 6 membri ai ocupației ilegale au fost condamnați la nouă 9 ani și 5 luni de închisoare. La data atacului, călugării negaseră că ar fi lansat cocktail-uri Molotov împotriva forțelor de ordine venite să dea curs manevrei de evacuare a Mânăstirii după ce călugării acesteia fuseseră excomunicați de către Patriarhul Ecumenic.

În urma încercării Patriarhului Bartolomeu I de apropiere față de Biserica Catolică, aceștia refuzaseră să-l mai pomenească la slujbe. În decembrie 2002 Patriarhia de Constantinopol a dispus evacuarea călugărilor recalcitranți, decizie contestată în fața instanțelor elene de călugării de la Esfigmenu. În noiembrie 2005 o curte de apel a constatat legalitatea deciziei Patriarhiei de Constantinopol.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.