40 de ani de la mutarea la cele veșnice a Sfântului Iustin Popovici

Sfântul Iustin Popovici

O Sfântă Liturghie Arhierească a fost oficiată pe 7 aprilie 2019, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la mutarea la cele veșnice a Sfântului Iustin Popovici, în apropierea raclei cu sfintele moaște, la Mănăstirea Celije – unde Sfântul Iustin Popovici a slujit peste 30 de ani..

Cu această ocazie, Episcopul Atanasie (Jevtić) a spus:

“Sfântul Iustin a trăit și a creat în duhul Sărbătorii Bunei Vestiri, în care a venit pe această lume și a plecat. El este al cincilea evanghelist, plin de credință evanghelică, rugăciune și iubire. Prin providența divină, s-a născut ca Blagoje (derivat din Blagovest, adică Buna Vestire) și s-a mutat la cele veșnice ca Blagovestnik, adică vestitor al Veștii Celei Bune.

La Celije, unde timp de secole a fost sărbătorită Buna Vestire, ca Sărbătoare a Maicii Domnului, acum mai este sărbătorit, de asemenea, un nou ucenic al Domnului, Părintele Iustin… Recent, a fost publicat al treilea volum al Dogmaticii Părintelui Iustin în greacă, la Editura Mănăstirii atonite Vatoped. ‘Am citit și trăiesc Vestea Cea Bună, trăiesc Evanghelia’, a spus un ieromonah atonit…

Fiecare dintre cuvintele Părintelui Iustin este o veste bună. Noi, care am avut această binecuvântare să-l cunoaștem, i-am văzut rugăciunile, lacrimile și suspinul, și aici, voi, surorile noastre sfinte, vedeți minunile lui. Marele făcător de minuni se manifestă până în India, Slovacia, America… El se manifestă pentru toți cei care vin cu credință la el. Și mormântul lui face minuni. Să ne rugăm lui Dumnezeu, să mergem la el și el ne va ajuta.”.

Episcopul Atanasie, cu aceeași ocazie, a reamintit suferința poporului sârb din Kosovo și Metohia și le-a cerut credincioșilor să se roage pentru Serbia, pentru orfanii și martirii săi noi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.