Cinstita Mână a SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI, în România, adusă spre închinare. Locul în care se va afla

În cadrul evenimentelor legate de Sfințirea Catedralei Naționale, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, însoţit de o delegație a Patriarhiei Ecumenice, precum şi o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patra se vor afla în România.

Cu această ocazie, conform unui comunicat oficial semnat de Biroul de presă al Patriarhiei Române, delegația Bisericii Ortodoxe din Grecia va aduce racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Sfânta raclă purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei se va afla, după cum urmează:

***Vineri, după ora 14:00, în Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei până în ziua următoare, sâmbătă, ora 16.00;

***Sâmbătă, de la ora 16.30, alături de un fragment din moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (Calea 13 septembrie, nr. 4-60), până duminică, 25 noiembrie, ora 13.00.

***Duminică, 25 noiembrie, de la ora 13.00, la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstită de credincioși alături de racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Comunicatul amintit nu explică clar dacă și în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfințirii”), când credincioșii pot trece, de asemenea, prin Sfântul Altar, aceștia se vor mai putea închina la sfintele moaște.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.