publicat în: Arhivă

SIMONA HALEP primește, din partea IPS Teodosie al Tomisului, Crucea Sfântului Apostol Andrei (a Dobrogei)

În ziua de marți, 6 noiembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a conferit sportivei Simona Halep distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni “Crucea Sfântului Apostol Andrei (a Dobrogei)”.

Într-un comunicat la Arhiepiscopiei se arată:

<Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.

Sfântul Apostol Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă.” (1 Cor. 9, 24-25).

În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos”, după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos”. (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139)>

Intrând din pagina web Lăcașuri Ortodoxe pe adresa link https://www.youtube.com/watch?v=W8CWbPSdXXQ , veti putea urmări un material video realizat cu această ocazie.

Foto: stop cadru Youtube