Sârbătoarea Sfântului Dimitrie 2018, FĂRĂ TÂRG DE OBIECTE BISERICEȘTI

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat, în ultimele ore, că la hramul Catedralei Patriarhale din acest an – la Sărbătoarera Sfântului Dimitrie Basarabov – cei care doreau să vând obiecte bisericești la standurile organizate special, de fiecare dată, pe Dealul Patriarhiei nu o mai pot face.

Anunțul scuză adoptarea acestei decizii, prin “motive independete de voința organizatorilor”, amintind în acest sens “reamenajarea fântânilor arteziene” aflate mai jos de Dealul Patriarhiei, în centrul Pieței Unirii, și chiar “organizarea de evenimente artistice în acest amplasament”, fără a specifica pozitia exactă a amplasamentului și care sunt evenimentele (și ce natură “artistică” pot avea ele) ale căror desfășurare fac ca Târgul de Obiecte Bisericești organizat în mod tradițional la hramul Catedralei Patriarhale să nu mai poată avea loc.

Târgul de Obiecte Bisericești era organizat de către Arhiepiscopia Bucureștilor – Serviciul Colportaj, fiind așteptat să fie deschis, în întâmpinarea pelerinilor credincioși, în perioada 25-28 octombrie 2018. Anuntul a fost făcut în ziua de miercuri, 17 octombrie 2018, cu mai puțin de 10 zile înainte de deschiderea evenimentelor.

Un raport: Lăcașuri Ortodoxe®

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.