PREȘEDINTELE MOLDOVEI a întâmpinat personal, la intrarea în țară, Sfintele Moaște ale SFÂNTULUI PANTELIMON

În seara zilei de 2 octombrie 2018, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău au fost întâmpinate icoana și un fragment din moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, care se păstrează la Mănăstirea ”Sfântul Pavel” de pe Muntele Athos.

Sfinţeniile au fost întâmpinate cu deosebită evlavie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova [de sub Patriarhia Moscovei], ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăulu şi a Întregii Moldove, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și Chelar al Catedralei Mitropolitane și un numeros sobor preoţesc, precum şi numeroși credincioşi dornici de a cere mijlocirea Sfântului Taumaturg, Mare Mucenic Pantelimon în faţa Bunului şi Dreptului Dumnezeu.

La eveniment a participat Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, Dl Igor Dodon.

Moaștele vor fi expuse pentru închinare tuturor credincioșilor în mai multe regiuni ale Republicii Moldova – de la nord pînă la sud. Timp de 10 zile, moaștele Sfîntului Pantelimon vor fi expuse în următoarele localități:

Informație și foto oferite de: Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Bisericii Ortodoxe din Moldova, de sub Patriarhia Moscovei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.