publicat în: Arhivă

În urma URAGANULUI FLORENCE, preoții Facultății de Teologie Sfântul Vladimir din New York, implicați în ajutorarea enoriașilor

Preoții Peter Robichau și Andrew Cannon, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă “Sfântul Vladimir” din New York al cărui decan academic a fost numit, de curând, Dr. Ionut Alexandru Tudorie (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe) – au demarat eforturi pentru a-i ajuta pe enoriașii Bisericii ortodoxe Sfântul Vasile din Wilmington, NC, SUA, afectați puternic după o lovitură directă a Uraganului Florence, de săptămâna trecută.

Pr. Peter și Pr. Andrew au fost numiți, respectiv, paroh și preot coslujitor în Parohia Sfântul Vasile. Uraganul nu a provocat deteriorări structurale clădirii bisericii, dar au fost răsturnați câțiva copaci pe proprietate, distrugând garduri. Din nefericire, unii dintre enoriașii Bisericii Sfântul Vasile au suferit pierderi neasigurate, pierderi salariale și întâmpină greutăți extraordinare.

Parohia a creat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani pentru acești enoriași, precum și pentru a-i ajuta pe vecini și pe alții care vin în parohie pentru ajutor. Donațiile pot fi, de asemenea, trimise direct la Fondul de Ajutor în urma Uraganului, al Bisericii Sfântul Vasile, 4601 Blue Clay Road, Castle Hayne, NC 28429.

În plus, Biserica Sfântul Vasile lucrează cu Organizațiile Caritabile Creștine Ortodoxe Internaționale [IOCC], care au stabilit protocoale de răspuns în caz de urgență înainte de lovirea uraganului. Voluntarii interesați să ajute în eforturile IOCC în întreaga regiune se pot înregistra online.

Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Vladimir” din New York deține mai mulți absolvenți și personal din presă în zonă, dar toți aceștia sunt considerați a fi în siguranță după uragan, prin ajutorul lui Dumnezeu – după cum se arată într-un mesaj transmis de reprezentanții Facultății, care fac apel, totodată, la rugăciune pentru aceștia și pentru toți cei din regiune.