Sfântul Spiridon: peste 50.000 de închinători într-un singur oraș, la sfintele moaște aduse din Insula Corfu

Mai mult de 50.000 de închinători au venerat în Krasnodar sfintele moaște ale Sfântului Spiridon, venite în Rusia de pe Insula Corfu.

O raclă cu sfintele moaște ale Sfântului Spiridon a fost adusă vineri, la Catedrala Sfânta Ecaterina din Krasnodar, singurul oraș sudic al Rusiei în care vor poposi aceste sfinte odoare.

“Până în prezent, mai mult de 50.000 de închinători s-au închinat sfintelor moaște în Krasnodar”, a spus reprezentantul Eparhiei de Krasnodar și Kuban, citat de revista Pravoslavie.

Acesta a mai relatat că, în noaptea zilei de luni spre marți, în timpul oficierii unei Sfinte Liturghii, rândul închinătorilor veniți să venereze sfintele moaște nu a scăzut, ci s-a extins pe străzile adiacente Catedralei Sfânta Ecaterina.

Sfintele moaște ale Sfântului Spiridon (brațul drept) au părăsit localitatea Krasnodar aseară (29 august 2018). Acestea vor mai rămâne, însă, în Rusia, pentru încă aproximativ o lună și jumătate, mai exact până pe 15 octombrie 2018.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.