Alături de 10 000 de pelerini: doi primați au slujit împreună pe Muntele Sfânt Grabarka (august 2018)

Mitropolitul Tihon al Întregii Americii și Canade (Biserica Ortodoxă din America) a co-oficiat o Slujbă a Sfintei Liturghii, la Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, alături de Mitropolitul Sava al Varșoviei și al Întregii Polonii, în cel mai sfânt loc polonez: Muntele Sfânt din Grabarka (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe)

10.000 de credincioși s-au strâns laolaltă, pe Muntele Sfânt din Grabarka, în pădurea de cruci (toate aduse pe munte de către pelerini) care înconjoară Biserica Schimbării la Față, în satul Nurzec-Stacja, lângă granița cu Belarus, conform informațiilor oferite de Biserica Ortodoxă Poloneză. Locul a devenit unul de plerinaj începând din secolul al XVIII-lea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.