Mâna dreaptă a Sfântului Spiridon al Trimitudei va ajunge în Rusia

Cu binecuvântarea Patriarhului Chiril al Moscovei, mâna dreaptă a Sfântului Spiridon va fi dusă în Rusia, din insula Corfu, pe 24 august 2018.

Pentru milioanele de credincioși ortodocși din Rusia, va fi o oportunitate unică aceea de a venera relicvele sfântului – se arată într-un raport al revistei franțuzești Orthodoxie – asemenea Sfântului Nicolae acesta fiind venerat de creștinii din întreaga lume. Relicvele sfinte vor rămâne în Rusia, începând cu 24 august, până pe 15 noiembrie, și vor vizita 12 regiuni ale Rusiei: Krasnodar, Ekaterinburg, Krasnoyarsk, Kemerovo, zona Moscova, Tula, Sankt Petersburg, Tver, Saratov, Cheboksary, Yaroslavl și orașul Moscova.

„Sfântul Spiridon este un mare sfânt ortodox, la care se închină întreaga lume, dar nu este atât de ușor să obții sfintele moaște, de pe Insula Corfu, unde se află nestricate. De asemenea, suntem recunoscători Mitropoliei de Korfou, pentru posibilitatea de a aduce mâna dreaptă a acestui sfânt remarcabil, pe teritoriul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Anterior, aceste sfinte moaște au vizitat Biserica noastră, dar de data aceasta, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill, ele se vor afla în douăsprezece eparhii. Prin aceasta, din punct de vedere geografic, șederea prelungită va face ca toti cei ce-l cunosc și iubesc pe acest mare sfânt să se poată închina la moaștele sale sfinte, fără dificultăți speciale.

Fundația Sfântul Vladimir va răspunde de organizarea întregii călătorii a acestor sfinte moaște în Rusia. Biserica Ortodoxă Rusă consideră că aducerea moaștelor Sfântului Spiridon va întări duhovnicește poporul nostru”, a declarat secretarul de presă al Patriarhului Chiril al Moscovei, preotul Alexander Volkov, citat de Pravoslavie, care a pus la dispoziție și fotografia acestui articol.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.