publicat în: Arhivă

Pentru prima dată marele Ordin al Sfântul Serghie de Radonej ajunge la o persoană din afara Rusiei

În data de 28 iulie 2018, Malankara Orthodox TV – cel mai popular portal de știri din Biserica Ortodoxă de rit oriental Malankara din India – a publicat un videoclip care a surprins momentul în care Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, acordă Ordinul “Serghie de Radonej” în prim grad, pentru prima dată, unei persoane din afara țării: Dr. Cherian Eapen. Videoclipul poate fi văzut, intrând din paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro) pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=FTDGoE_Ep2o .

Conform OCP News Service, Dr. Cherian Eapen a fost premiat, astfel, pentru lucrarea sa în susținerea copiilor fără adăpost din Rusia, devenind primul străin care primește marele ordin.

Premiul a fost acordat după Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului, în Biserica Icoanei Kazan a Maicii Domnului, din Mânăstirea Stavropighie Pokrovski (Acoperamântul Maicii Domnului), din satul Markovo, districtul Ramensky al Moscovei.

Dr. Cherian este fondatorul și președintele Roy’s International Children’s Foundation.