Pentru prima dată marele Ordin al Sfântul Serghie de Radonej ajunge la o persoană din afara Rusiei

În data de 28 iulie 2018, Malankara Orthodox TV – cel mai popular portal de știri din Biserica Ortodoxă de rit oriental Malankara din India – a publicat un videoclip care a surprins momentul în care Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, acordă Ordinul “Serghie de Radonej” în prim grad, pentru prima dată, unei persoane din afara țării: Dr. Cherian Eapen. Videoclipul poate fi văzut, intrând din paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro) pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=FTDGoE_Ep2o .

Conform OCP News Service, Dr. Cherian Eapen a fost premiat, astfel, pentru lucrarea sa în susținerea copiilor fără adăpost din Rusia, devenind primul străin care primește marele ordin.

Premiul a fost acordat după Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului, în Biserica Icoanei Kazan a Maicii Domnului, din Mânăstirea Stavropighie Pokrovski (Acoperamântul Maicii Domnului), din satul Markovo, districtul Ramensky al Moscovei.

Dr. Cherian este fondatorul și președintele Roy’s International Children’s Foundation.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.