Centenar serbat și în Serbia. Procesiune patriarhală pe străzile Belgradului, cu icoana Țarului Rus Sfânt Nicolae

O Sfântă Liturghie și o procesiune, ambele patriarhale, au avut loc și în Belgrad, cu prilejul celei de-a 100-a aniversări a asasinării Familiei Imperiale Ruse (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro)

Pe 17 iulie 2018, Sfânta Liturghie a fost oficiată în Biserica Rusă a Sfintei Treimi din Belgrad. Patriarhul sârb Irineu a coslujit cu Episcopul Ștefan de Remesiana, vicar patriarhal, și cu un număr mare de preoți.

La intrarea în Biserica Sfintei Treimi, rușii și sârbii, credincioși din mai multe eparhii ale Bisericii Ortodoxe Sârbe, au venerat icoana Sfântului Țar.

Organizată după Sfânta Liturghie, procesiunea a trecut pe lângă Parlament și s-a îndreptat către monumentul țarului Nicolae al II-lea.

O înregistrare video a slujbei oficiate de Patriarhul sârb Irinej (Irineu) în fața monumentului, precum și procesiunea, poate fi vizionată intrând din paginile web ale Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro), pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=kSi_LD8B8Fk .

Foto: stop cadru Youtube

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.