Mii de oameni au mers să se roage la mormântul Sfântului Paisie Aghioritul, pe 12 iulie 2018

În data de 12 iulie, Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Paisie Aghioritul, canonizat în 2015 prin decizia Patriarhiei Ecumenice.

O noapte de Priveghere în cinstea sfântului a fost oficiată între 11 și 12 iulie, slujind cu aceasta ocazie Mitropolitul Efrem de Hydra, Spetses și Eghina, Mitropolitul Pavel de Drama și Mitropolitul local Nicodim de Kassandra.

Conform publicației grecești EkklisiaOnline, a doua zi, mii de credincioși au venit să se închine la mormântul sfântului.

Sfântul Paisie din Muntele Athos (aghioritul) este unul dintre cei mai venerați sfinți din Grecia și din întreaga lume ortodoxă. Născut cu numele de Arsenie Eznepidis (1924-1994), la Pharassa, Capadocia, a trăit în Grecia, după schimbul de populații din 1924, și a mers la Muntele Athos, în 1953, unde a rămas, cu unele întreruperi, până la mutarea sa la cele veșnice.

Un material video care îi prezintă pe pelerinii care au venit la mormânt pe 12 iulie 2018, poate fi accesat din paginile Lacașuri Ortodoxe, intrând pe adresa: https://www.youtube.com/watch?v=1Y5cOFM2RP8 .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.