Biserica Scientologica cercetata din nou pentru afaceri ilegale

FOTO: cu rol de prezentareLicenta de utilizare: Creative Commons CC0

Doi membri ai filialei din Sankt Petersburg a Bisericii Scientologice au fost puși în detenție preventivă de către instanța locală, în timp ce grupul se confruntă cu acuzații privind activități ilegale in afaceri și distribuirea de materiale extremiste în Rusia.

Biserica Scientologica din Sankt Petersburg a fost cercetată pentru castigarea a 276 milioane de ruble (4,83 milioane de dolari) din cursuri și programe comerciale ilegale.

De asemenea, Curtea Districtuală Nevsky a decis ca șeful departamentului de probleme oficiale al grupului, Anastasia Terentyeva, și contabilul S. Aliev, să fie plasati în custodie timp de două luni, a raportat TASS.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reținut în total cinci persoane, în timpul cercetarilor efectuate la biroul Bisericii Scientologice, marți. Nivelul restricțiilor prealabile in cazul celor trei suspecți a rămas sa fie decis in instanta, in aceste zile.

De asemenea, anchetatorii au confiscat cărțile fondatorului mișcării, L. Ron Hubbard, de la sediul grupului, intrucat aceasta literatură este considerata extremista în Rusia.

Cazul penal împotriva Bisericii Scientologice a fost legat de activități ilegale in afaceri, suspectare de incitare la ură și organizarea unui grup extremist.

Apărarea a susținut în instanță că Biserica Scientologică din Sankt-Petersburg nu a avut altă opțiune, decât să opereze ilegal, din cauza respingerii cererii sale de înregistrare.

Articolul RT citat in pagina de fata [https://www.rt.com/news/391299-scientology-illegal-business-russia/ [ttps://www.rt.com/news/391299-scientology-illegal-business-russia/]] ], mai aminteste si doua alte articole recente pe marginea acestei grupari: unul sub titlul “Copiii expusi la scientologie, prin programele antidrog din Londra” [https://www.rt.com/uk/372750-scientology-schools-drug-program/ [https://www.rt.com/uk/372750-scientology-schools-drug-program/] ], si un altul legat de o clinica de dezintoxicare din Germania, care masca o biserica ilegala scientologica [https://www.rt.com/news/352871-scientology-germany-drugs-campaign/ [https://www.rt.com/news/352871-scientology-germany-drugs-campaign/] ].

La începutul lunii martie 2017, Serviciul Federeal de Securitate al Rusiei a cercetat și un centru de diabetici și de scientologie din afara Moscovei, în legătură cu ancheta din Sankt Petersburg. Anchetatorii cred că Biserica Scientologica din Sankt Petersburg a fost implicată în afaceri ilegale inca de la începutul anului 2013.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.