Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina

FOTO: Patriarhul Teofil al IerusalimuluiLicenta de utilizare: By Michał Józefaciuk (Senat Rzeczypospolitej Polskiej) [CC BY-SA 3.0 pl [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/deed.en] ], via Wikimedia Commons [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Patriarch_Theophilos_III_of_Jerusalem_Senate_of_Poland_01.JPG]

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a vorbit, in Duminica Pogorarii Sfantului Duh, la hramul principalei biserici a Patriarhiei Moscovei din Țara Sfântă, Catedrala Sfânta Treime din Ierusalim, despre problema schismei care se inregistreaza in prezent in randul credinciosilor ortodocsi ai Ucrainei.

Informatia a fost oferita de Serviciul de presă al Misiunii Ecleziastice Ruse (Patriarhia Moscovei) din Ierusalim, citat de publicatia Pravoslavie [https://www.pravoslavie.ru/english/104105.htm [https://www.pravoslavie.ru/english/104105.htm] ].

Preafericirea Sa a spus:

“Unitatea Bisericii este un dar al Duhului Sfânt și noi suntem chemați să o pastram și să o întărim. Distrugerea acestei unități este o crimă gravă”.“Noi ii condamnăm, în termenii cei mai categorici, pe cei care comit acțiuni îndreptate împotriva parohiilor Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina. Nu în zadar, Sfintii Parinti ne reamintesc că încălcarea unității Bisericii este cel mai grav păcat”.“Fie ca Duhul Sfânt, care S-a pogorat peste ucenicii lui Hristos, în această zi, să ne lumineze mințile și inimile și să ne dea puterea de a păstra acest dar prețios al unității bisericești, încredințat de Dumnezeu”. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.