Mai multi rabini si pastori sustin ca Profetiile lui Isaia, care vestesc a doua venire a lui Hristos, incep sa se implineasca

FOTO: Profetul sfant IsaiaLicenta de utilizare: By 18 century icon painter [Public domain], via Wikimedia Commons

Mai mulți rabini și pastori sunt siguri ca profețiile cărții biblice a lui Isaia 35 se implinesc in prezent, pregatind a doua venire a lui Mesia. Mai multe publicatii si reviste crestine din strainatate, in aceasta perioada, au semnalat acest lucru, pornind de la un articol recent al Jerusalem Post [https://www.jpost.com/Blogs/Rooting-for-a-Green-Israel/Tropical-Fish-and-Flowers-in-the-Desert-483475 [https://www.jpost.com/Blogs/Rooting-for-a-Green-Israel/Tropical-Fish-and-Flowers-in-the-Desert-483475] ] .

Articolul in cauza anunta ca Israelul nu mai este cel ce era în urmă cu doar câțiva ani, deșertul arid incepand sa fie transformat intr-un teren fertil de catre oamenii de știință din țară. Acestia au reușit să faca sa crească tot felul de plante și de pomi fructiferi, recuperand apa din roua in mod inteligent.

Dar sa vedem ce citim in primul verset al capitolului 35 al profetului Isaia:

“Veseleşte-te pustiu însetat, să se bucure pustiul; ca şi crinul să înflorească.“Profetia pare a fi una generala la o prima vedere, insa in ebraica termenul pentru desert apare ca fiind “Arava”, care poate face referire in general la “un desert”, insa coincide si cu numele unei văi din apropierea Marii Moarte, care acum este… “infloritoare”.

Prin urmare, in cazul in care traducerea acestui verset ar face referire speciala la aceasta vale, atunci sfarsitul lumii ar putea fi mai aproape decat se crede.

Isaia 35 este un capitol care descrie a doua venire a lui Hristos. Când Se va întoarce în slava Sa, deserturile vor începe să înflorească. În mod interesant, această profeție, sustin cei amintiti mai sus, ar începe să se împlineasca în timpul nostru.

Cert este ca, in prezent, in valea amintita, pe langa o productie agricola remarcabila, cresc chiar și flori! (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.