Doi frati ucisi intr-un pelerinaj in Turcia, inainte de a-l vizita pe Patriarhul Bartolomeu

FOTO: Fanar – Liceul grecesc din IstanbulLicenta de utilizare: By SALTOnline from Istanbul, Turkey [No restrictions [https://www.flickr.com/commons/usage/] ], via Wikimedia Commons

Sâmbătă, 24 iunie 2017, Patriarhul Bartolomeu a primit-o la Fanar pe Teresa Suez, mama a celor doi frati Iacob si David, în vârstă de 33 și respectiv 29 de ani, oferindu-i acesteia mângâiere și susținere prin rugăciunile sale, conform publicatiilor Amen [ https://www.amen.gr/article/patriarxiki-sybarastasi-stin-ponemeni-mana-pou-exase-ta-dyo-paidia-tis-foto [https://www.amen.gr/article/patriarxiki-sybarastasi-stin-ponemeni-mana-pou-exase-ta-dyo-paidia-tis-foto] ] si Hurriyet [ https://www.hurriyetdailynews.com/three-killed-in-fire-in-istanbul-hotel-due-to-locked-fire-escape.aspx?pageID=238&nID=114312&NewsCatID=341 [https://www.hurriyetdailynews.com/three-killed-in-fire-in-istanbul-hotel-due-to-locked-fire-escape.aspx?pageID=238&nID=114312&NewsCatID=341] ].

Cu câteva zile inainte, cei doi fii ortodocsi, aflati într-un pelerinaj la Constantinopol, si-au pierdut viata în urma unui incendiu izbucnit in hotelul in care acestia se aflau.

Treizeci și cinci de persoane au fost evacuate, o persoană a murit în drum spre spital, iar două persoane au fost găsite în interiorul hotelui: Iacob și fratele său, David. Ieșirile de urgență ale hotelului au fost blocate.

Cu o zi înainte de tragedie, dimineata, cei doi tineri proveniti dintr-o familie ortodoxă de origine palestiniano-libaneză, vizitasera Hagia Sofia și Biserica Sfanta Irina și intenționau să viziteze, in ziua urmatoare, Patriarhia.

De îndată ce a auzit vestea, Patriarhul și-a exprimat solidaritatea cu mama celor doi tineri si cu familiile lor din Chile, in urma calvarului de identificare a trupurilor acestora. O slujba a fost oficiata imediat dupa aceasta, pentru odihna sufletelor celor doi, de catre clerici patriarhali (Ambrozie si Nifon). Familia a fost apoi întâmpinata de Patriarh, la sediul din Fanar, ocazie cu care a fost oficiata o alta slujba, după care Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat sustinerea, în numele Bisericii, asigurând-o de rugăciunile Sale.

Conform publicatiei Orthodoxie [ https://orthodoxie.com/deux-jeunes-freres-orthodoxes-chiliens-tues-dans-un-incendie-a-constantinople/ [https://orthodoxie.com/deux-jeunes-freres-orthodoxes-chiliens-tues-dans-un-incendie-a-constantinople/] ], inainte de a pleca, el a facut unele daruri Teresei, în memoria celor doi fii ai sai. Trupurile neinsufletite ale celor doi frati au fost repatriate în Chile, luni, 26 iunie 2017, iar înmormântarea lor a avut loc in aceasta dimineata. Iacob era inginer, a studiat teologia si și-a petrecut mai mulți ani în Grecia, studiind greaca și vizitand diferite mănăstiri. David calatorise pentru prima oara in Europa. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.