Patriarhul Ierusalimului si Patriarhul Bartolomeu, in pelerinaj comun in Capadocia

FOTO: Patriarhul Teofil al IerusalimuluiLicenta de utilizare: By Michał Józefaciuk (Senat Rzeczypospolitej Polskiej) [CC BY-SA 3.0 pl [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/deed.en] ], via Wikimedia Commons [https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Patriarch_Theophilos_III_of_Jerusalem_Senate_of_Poland_01.JPG] Patriarhul Ierusalimului s-a deplasat in aceste zile la Constantinopol (Istanbul), pentru a participa la un pelerinaj in Capadocia, alaturi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I. Informatia a fost oferita de Agentia greceasca AMEN [https://www.amen.gr/article/o-patriarxis-ierosolymon-sto-oikoumeniko-patriarxeio-foto] .

Patriarhul Ecumenic a primit, în dimineața zilei de vineri, 16 iunie 2017, vizita Patriarhului Teofil al Ierusalimului, însoțit de Arhiepiscopul Aristarh de Konstantina și de Arhidiaconul Marcu.

Patriarhul Teofil a fost invitat de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu să participe la acest pelerinaj anual in Cappadocia.

Patriarhul Ierusalimului a fost întâmpinat pe aeroport de către Mitropolitul Teolept de Iconia si de Arhiepiscopul Nectarie de Anthidonos, reprezentant al Sfântului Mormânt la Constantinopol.

La intrarea in Patriarhie, acesta a fost primit de către Mitropolitul Stefan de Kallioupolis și Madyta și de clerici ai Curții patriarhale. Intre timp, la intrarea în Biserica patriarhală Sfantul Gheorghe, laicii care lucrează în cadrul Resedintei Patriarhale așteptau să primească binecuvântarea acestuia.

După ce s-a inchinat la icoanele Bisericii patriarhale, Patriarhul Teofil s-a îndreptat spre Sala Tronului, unde a fost primit de Patriarhul Bartolomeu.

Arhiepiscopii romano-catolici de Lecce și de Bari si Andrea Palmieri, subsecretar al Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor, au participat, de asemenea, la recepție. De asemenea, ei au participat si la pelerinajul efectuat în fiecare an, de Patriarhul Ecumenic, în Capadocia.

Mai multe fotografii gasiti dand click aici: https://www.amen.gr/article/o-patriarxis-ierosolymon-sto-oikoumeniko-patriarxeio-foto [https://www.amen.gr/article/o-patriarxis-ierosolymon-sto-oikoumeniko-patriarxeio-foto] (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.