Cinci lacasuri ortodoxe din Croatia au fost sparte

Cinci lacasuri ortodoxe din Croația au fost sparte în ultimele câteva zile, conform unui raport al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Au fost fuarti bani, insa nicio paguba majora nu a fost provocata, conform unei declarații lansate de către Eparhia Bisericii Ortodoxe Sarbe din Dalmația.

Bisericile vizate se află în Baljci, Stikovo, Krici, Miocix și Kanjani – în Dalmația.

Secția de poliție din Drnis a confirmat că cinci lacasuri ortodoxe au fost sparte în perioada 6-8 martie 2017, și a constatat că sume mici de bani au fost furate, dar că nu a existat niciun prejudiciu material major.

Aceeași eparhie a Bisericii Ortodoxe Sarbe a raportat, la începutul săptămânii trecute, că o biserică ortodoxă din această zonă a Croației a fost vandalizata prin insemnari de natura fascista, cu graffiti (foto).

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.