Angajatorul poate interzice purtarea insemnelor religioase, potrivit Curtii Europene de Justitie

Curtea Europeană de Justiție a apreciat, in urma cu doua zile, ca un angajator poate interzice purtarea insemnelor religioase.

Aceasta a trebuit să își dea avizul privind posibilitatea de interzicere a vălului islamic, pornind de la cazul a doua femei din Franța și Belgia, care s-au plans de discriminare religioasa la locul lor de muncă.

O companie poate interzice purtarea la vedere a simbolurilor religioase, politice și filozofice, in vederea asigurarii neutralitatii, în anumite condiții, a declarat, marți, 14 martie 2017, Curtea de Justiție a Uniunii Europene [https://curia.europa.eu/jcms/jcms/j_6/ro/] , cu sediul in Luxemburg.

Chestiunea vălului islamic este complexă în UE, opiniile și practicile sunt foarte diverse, în general astfel de dosare ajungand la concluzii care ar putea părea, uneori, contradictorii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.