Patriarhul Bartolomeu: Constantinopolul va ajuta Ucraina, pentru o Biserica unita

“Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul” – a spus Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului.

Patriarhia Ecumenică de Constantinopol va ajuta Ucraina să aiba o Biserica unita. Aceasta a declarat Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, la o întâlnire cu Primul-Ministru ucrainean, Vladimir Groisman, care a avut loc la Istanbul, ieri, 15 martie 2017, confor publicatiei ucrainene oficiale a guvernului, KMU.

“Ne rugăm ca poporul ucrainean sa fie unit într-o singură Biserică. Biserica-Mama din Constantinopol va ajuta in realizarea unei Biserici unificate. Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul” – a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol.

Primul-Ministru al Ucrainei, la rândul său, a lăudat rolul principal al Patriarhiei Ecumenice și al Patriarhului Bartolomeu însuși, în ceea ce privește sprijinul pentru unitatea Ortodoxiei ucrainene.

“Noi acordăm o mare importanță cooperarii noastre. Ucrainenii tind spre o Biserică, iar rolul Vostru este foarte important. Suntem plini de respect profund fata de Sanctitatea Voastra, pentru sprijinul acordat unității Ortodoxiei ucrainene” – a spus Vladimir Groisman.

Primul-Ministru a mulțumit Patriarhului Bartolomeu, pentru înțelepciunea sa, binecuvântări și dragostea fata de Ucraina și pentru sprijinul in rugaciune în momentele dificile pentru țară.

Primatul Bisericii Constantinopolului le-a mulțumit “ucrainenilor, pentru profunda credință și ascultarea lor față de Biserică”.

“Noi intampinam cu drag intreaga națiune ucraineana iubita, la sediului central al Patriarhiei Ecumenice, nu ca pe străini, ci ca pe preaiubiți fii duhovnicesti ai Bisericii-Mama.

Relațiile spirituale care unesc Biserica_Mamă cu ucrainenii, niciodată nu au dispărut. Suntem aproape de voi, mai ales atunci când totul pare a fi dificil, si o să vă însoțim cu rugăciunile și binecuvântarea noastră. Noi va binecuvântam, acordand dragoste și interes fiecărui ucrainean, fără excepție” – a spus Patriarhul Bartolomeu.Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.