Libertatea religiei si a credintei: expertii s-au reunit la Halki

In perioada 7-9 septembrie, mai mult de 40 de experți în domeniul drepturilor omului, din întreaga Europă, s-au intalnit in Scoala Teologică din Halki, pe insula turceasca Heybeliada.

Participantii s-au preocupat de alfabetizarea religioasa, de rolul religiei în sfera publică și politică, de nevoia unei mai mari coerențe interne și externe a politicilor UE, precum și de situatia din Turcia.

Tema imigratiei excesive a fost si ea atinsa, in cadrul intalnirii din Halki. S-a mai discutat despre crizele din Siria și Irak, despre persecutarea creștinilor și a altor minorități religioase.

Printre participanti, s-au numarat membrii Conferintei Bisericilor Europene (CEC), ai societatii civile, academicieni si membri ai Institutiilor Europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.