Monday 21 september 2015

Libertatea religiei si a credintei: expertii s-au reunit la Halki

In perioada 7-9 septembrie, mai mult de 40 de experți în domeniul drepturilor omului, din întreaga Europă, s-au intalnit in Scoala Teologică din Halki, pe insula turceasca Heybeliada.

Participantii s-au preocupat de alfabetizarea religioasa, de rolul religiei în sfera publică și politică, de nevoia unei mai mari coerențe interne și externe a politicilor UE, precum și de situatia din Turcia.

Tema imigratiei excesive a fost si ea atinsa, in cadrul intalnirii din Halki. S-a mai discutat despre crizele din Siria și Irak, despre persecutarea creștinilor și a altor minorități religioase.

Printre participanti, s-au numarat membrii Conferintei Bisericilor Europene (CEC), ai societatii civile, academicieni si membri ai Institutiilor Europene.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.