Criza migrantilor si Charlie Hebdo: Patriarhia Moscovei reactioneaza. Europa, supusa SUA, devine sinistra

Biserica Ortodoxă Rusă și-a exprimat speranța că revista satirica Charlie Hebdo va fi trasa la răspundere pentru publicarea unei caricaturi cu unui băiat sirian mort.

Patriarhia Moscovei speră ca recenta caricaturizare a unui băiat sirian mort, să nu rămână fără consecințe pentru Charlie Hebdo.

“Viața pământească a unei ființe umane nu este doar ceva mare, ci cea mai mare si importanta valoare. Oamenii care au demonstrat lipsă de respect extrema fata de altarele religioase, acum calcă în picioare si această valoare, prin portretizarea unei tragedii umane într-un mod extrem de lipsit de respect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Protopopul Vsevolod Chaplin, pentru Interfax.

“Aș dori să repet încă o dată: sunt lucruri care nu pot fi batjocorite, și ii înțeleg pe oamenii care au actionat in judecata, acum, această revistă, exprimandu-si indignarea lor”, a spus preotul.

El a acuzat elitele occidentale, pentru tragedia a sute de mii de refugiați care fug din Siria și din alte țări din Orientul Mijlociu. El a reamintit recent o observație a Muftiului de Stavropol, Muhammad Rakhimov, care a spus că țările care au ascultat de conducerea SUA, acum sunt recompensate de un val incontrolabil de imigranți.

“Ei bine, este vina lor”, a spus Pr. Vsevolod, care este convins că responsabilitatea morală pentru ceea ce se întâmplă, le revine politicienilor si figurilor publice mincinoase, care au distrus pacea în multe țări din Orientul Mijlociu.

“Acum, jumătate din Europa plătește pentru asta. Cred că Statele Unite ale Americii isi vor lua plata intr-o formă sau alta, deoarece nedreptatea il va lovi inevitabil pe cel care o comite”, a spus preotul.

“Cei care au batjocorit moartea unui copil, spre delectarea elitelor europene, au demonstrat răutatea lor totala si standardul dublu”, a declarat clericul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.