Ecumenism: liderii ortodocsi si anglicani din intreaga lume se intalnesc in Buffalo (SUA)

(Foto: KT Bruce)

Aproape 30 de lideri religioși din întreaga lume se afla in Buffalo, pentru o reuniune anuală, in care sa discute despre relațiile ecumenice dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Anglicană.

Este pentru intaia data cand Comisia Internațională pentru Dialogul Teologic Ortodox-Anglican se desfășoară în Statele Unite.

Evenimentul, desfasurat pe perioada unei saptamani, este gazduit de Biserica grec-ortodoxa Buna Vestire, din Buffalo. Acesta a inceput sambata si se va incheia vineri.

Dialogul include 14 delegați din Biserici ortodoxe și 14 din Biserici anglicane sau organizații din Canada, Anglia, Australia, Cipru, Zimbabwe, Rusia, Serbia, România, Grecia, Scotia, Irlanda, Filipine și Sri Lanka.

Dialogul este prezidat de Mitropolitul Kallistos Ware de Diokleia – episcop ortodox, din Anglia – avandu-l ca secretar (incepand din anul 1994) pe Pr. Christos B. Christakis, preot paroh al Bisericii Buna Vestire.

Dialogul are loc în fiecare an, alternativ, intr-o locatie anglicana sau ortodoxa. In anul 2014, intrunirea a avut loc, spre exemplu, in Catedrala Anglicană Sfantul Gheorghe din Ierusalim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Dialogul dintre cele două Biserici a pornit in anul 1973. Comisia internationala a fost creată în 1989, iar discuțiile anterioare au explorat probleme precum hirotonia si referirile doctrinare la Trinitate.

Biserica Ortodoxă numara aproximativ 250 de milioane de adepti in intreaga lume, in timp ce Biserica Anglicană are aproximativ 77 de milioane de membri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.