Razboiul din Ucraina: un istoric canadian vorbeste despre marea minciuna a Occidentului

Occidentul răspândește o mare minciună vizavi de participarea Rusiei în războiul civil din Ucraina și demonizeaza Kremlinul; dar, în realitate, conducerea Rusiei vrea ca poporul din Donbass să rămână în electoratul Ucrainei, în scopul contrabalansarii forțelor neo-naziste din Ucraina, a afirmat autorul american Eric Zuesse, care scrie frecvent pentru Hufftington Post, ca istoric de investigatie.

Chiar mass-media occidentala “alternativa” ramane oarba la faptul că Washington-ul și Bruxelles-ul răspândesc o mare minciună despre implicarea Rusiei în războiul civil din Ucraina, insistând că Armata Rusă ar participa ea însăși în conflict, subliniaza autorul american și istoricul de investigatie Eric Zuesse, semnalat de Sputnik, care citeaza un articol publicat de site-ul canadian al Global Research.

“Forțele armate ruse nu participa la războiul civil provocat de SUA in Ucraina: Asta este adevarul. Afirmația contrară este o minciună guvernamentala americano-ucraineana – nimic altceva. Guvernul SUA incearca pur și simplu sa păcăleasca publicul, să creadă că bombardarea zonei de catre Guvernul ucrainean nu i-ar fi provocat pe miile de locuitori sa ia armele împotriva acestor invadatori, și împotriva guvernului – guvernul care ii numeste pe toti acesti rezidenți ‘teroriști’”, a spus istoricul, pentru Global Research.

Programul de propaganda americana anti-Rusia pare sa fi fost formulat pentru prima dată de infamul nazist Joseph Geobbels, care a declarat că:

“Daca vă spun o minciună destul de mare și o repet, oamenii vor ajunge în cele din urmă să o creadă”, și a adăugat că “adevărul este dușmanul de moarte al minciunii”.

În ciuda pretențiilor false despre “invazia” ruseasca, repetate de Washington și de păpușarii guvernului din Ucraina, autoritățile ucrainene doar “vor” ca ei sa lupte împotriva Rusiei, a subliniat Zuesse.

Falsul pretext vizează convingerea contribuabililor americani și a aliaților europeni ai Washington-ului sa ofere mai multi bani pentru războiul Kievului împotriva propriului popor din Donbass. Pe de altă parte, prin înarmarea Armatei Kievului, Occidentul împinge Ucraina spre conflict cu Rusia.

Realitatea este mult mai simpla: spre deosebire de narațiunea falsa a Occidentului, Rusia are nevoie de o Ucraina unificata, cu un electorat al provinciilor sale estice, care sa “contrabalanseze neo nazismul radical vestic al Ucrainei”, a explicat autorul.

Zuesse s-a referit la faptul că suporterii independenței Ucrainei i-au solicitat deja Kremlinului, în 2014, să accepte teritoriul lor ca parte a Rusiei. Cererea lor a fost respinsă cu fermitate și, din acel moment, cele două republici separatiste si-au construit propria lor țară independentă, citeaza Sputnik.

“Și, de atunci, Putin a fost foarte clar în toate comunicările sale cu Merkel și cu alți lideri străini, că Rusia nu ar accepta această regiune ca parte a Rusiei, făcand, de asemenea, clar motivul: Vreau ca oamenii din acea regiune – care au votat 90% pentru ca o persoană neutră, Ianukovici, sa conduca Ucraina – să rămână în electoratul Ucrainei, astfel încât să asigure partea moderata necesara și contracararea rasistilor anti-rusi care au fost plasati la putere în Ucraina (in imediata apropiere a Rusiei), de Obama, prin lovitura de stat din februarie 2014”, a subliniat Zuesse.

Prin aceasta, Washington-ul a împins Ucraina la un pas de catastrofă. Înainte ca Statele Unite ale Americii sa-l răstoarne pe alesul poporului în mod democratic, Viktor Ianukovici, nu exista niciun război civil în Ucraina

“Cu alte cuvinte: nu numai că guvernul ucrainean nu se afla în război cu guvernul rus, dar liderul Rusiei, Vladimir Putin, face tot ce poate pentru a preveni aparitia unui astfel de război”, a declarat Zuesse.

Între timp, administrația Obama a desfiintat Libia, a ruinat Ucraina și acum distruge Siria, incheie articolul amintit de Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.