Washingtonul cheama Moscova la lupta impotriva ISIL

Washingtonul vrea ca Moscova să se implice mai mult în lupta globală împotriva gruparii teroriste a Statului Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner (foto), in urma cu o zi.

Miercuri, conform Sputnik, Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, declarase ca Moscova și Washingtonul trebuie să isi uneasca fortele, cat mai curând posibil și cât mai eficient posibil, pentru contracararea ISIL.

“Rusia nu a fost foarte sincer implicata în coaliție sau in eforturile anti-ISIL. Noi, cu siguranță, ne-am dori să vedem ca Rusia se implica mai mult, dar în acest moment purtam inca discuții”.

Ministerul a subliniat că extremismul poate fi eradicat doar cu eforturi comune, nu doar din partea statelor regionale, ci din întreaga comunitate mondială.

“La rândul său, Rusia este gata să ofere asistența necesară Regatului Arabiei Saudite, în combaterea terorismului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.