publicat în: Arhivă

Doua eleve din Protopopiatul Urziceni ii incanta pe cei din tara, cu icoanele pictate de mana lor (foto)

Două eleve din cadrul Cercului de Pictură “Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, au participat la Olimpiada “Meșteșuguri artistice tradiționale” (ONMAT), faza națională, la Sibiu. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a fost partener media oficial al ONMAT, evenimentul ajungand la cea de-a XX-a ediție.

Dupa cum ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, Olimpiada [https://lacasuriortodoxe.ro/traditii-ocazii/20185-onmat-castigatorii-din-2015-faza-nationala-editia-xx-olimpiada-mestesuguri-artistice-traditionale-foto.html] a fost organizata în perioada 29 iulie – 3 august 2015, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului.

“Conform regulamentului de concurs, eleva Olăreanu Alexandra a pictat o icoană pe sticlă, reprezentând scena Bunei Vestiri, iar eleva Aldea Alina Maria a pictat o icoană pe lemn, reprezentând scena praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului. La aceste două secțiuni elevele au obținut premiul I” – ne informeaza Pr. Berbec Aurel – secretar al Protopopiatului Urziceni, care le-a insotit pe cele doua concurente.

“Este pentru a 6-a oara consecutiv, deja, cand Cercul de pictură din Urziceni a fost prezent la această competiție”, ne mai informeaza parintele.

“În urma acestor participări, care au avut loc cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, elevii pregătiți de doamna Berbec Victorița au obținut Locul I… de 11 ori”.