Patriarhii Ierusalimului si Alexandriei si Arhiepiscopul Ciprului vor vizita Ucraina

În octombrie, membrii Consiliului de Administrație al Forumului International de la Kiev, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei și Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea al Ciprului se vor deplasa in Ucraina.

Informatia a fost oferita de liderul Forumului, deputatul ucrainean Alexandru Feldman, aflat recent intr-o deplasare de lucru în Israel, conform Espresso TV.

Scopul vizitei este acela de a discuta despre situația din Ucraina și de a se alatura eforturilor de incetare a războiului și de a lupta împotriva extremismului religios și a xenofobiei în lume.

“Toți liderii religioși urmăresc îndeaproape evoluțiile din Ucraina, si isi fac efectiv griji vizavi de țara noastră, o sprijina și doresc o revenire rapidă a păcii și a stabilității”, a spus Alexandru Feldman.

“Prin urmare, rezultatul întâlnirii a constat in decizia ca liderii spirituali sa oficieze o rugăciune comuna pentru Ucraina, în care sa ceara restaurarea păcii”.

Feldman a mai spus, totodata, că în cadrul întrevederii, membrii Consiliului de Administrație al Forumului Internațional Interconfesional de la Kiev, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei și Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea al Ciprului, au de discutat o serie de aspecte referitoare la necesitatea curatirii de rau, de violenta si intoleranta a societatii, în special în Africa și Orientul Mijlociu.

Forumul Internațional Interreligios de la Kiev aduce anual in Ucraina, laolalta, clerici, oameni de știința și diplomati din peste 20 de natiuni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.