Porosenko continua sa sperie tarile din jur, in cautarea sustinerii

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a sugerat ca omologul său rus, Vladimir Putin, ar putea merge foarte departe, vorbind despre o ofensivă în Europa, inclusiv asupra țărilor de la Marea Neagră.

Referitor la aceasta, publicatia bulgareasca Novinite sesizeaza o referire evidentă la Bulgaria și România, pe care Kiev-ul le-a speriat si le-a avertizat în mod repetat, ca ar putea deveni o tinta a ceea ce el numește “agresiunea rusă”, alături de Finlanda și de Țările Baltice.

Într-un interviu pentru jurnalul austriac Kurier, acesta a tinut, insa, sa… ‘asigure’:“Noi luptăm în partea de est [a Ucrainei], doar pentru independența țării noastre, ci și pentru democrație, pentru libertate [și] securitate in Europa”.

Nu este pentru prima data cand Poroșenko comentează prospectiv la adresa… agresiunii ruse. Anul trecut el a reușit să provoace panică în rândul politicienilor UE (iar mai departe, presa dornica de spectacol, in randul oamenilor), susținând ca Putin i-ar fi spus ca trupele Moscovei ar putea ajunge la statele NATO “în două zile” – reaminteste Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.