Controverse: 18 natiuni sunt implicate intr-un exercitiu militar in Ucraina

Trupe apartinand unui numar de 18 natiuni, incluzand si soldați americani și ucraineni, au început ceea ce oficialii numesc “cel mai mare exercițiu multinațional care a avut loc vreodată în Ucraina”, intr-un efort de a demonstra unitate.

“Exercitiile de instruire au început într-o perioada in care luptele dintre forțele guvernamentale și separatiștii sprijiniti de ruși au escaladat, în ciuda unui acord de încetare a focului”, se arata intr-un raport recent al Radio Vatican.

Aproximativ 1.800 de militari din Ucraina, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania si din mai mult de o duzină de alte state membre și parteneri ai aliantei militare NATO participă la exercitiul “Rapid Trident 2015”, care va dura până la sfârșitul lunii.

Instructia este organizata în regiunea Lviv, aproape de frontiera Ucrainei cu Polonia.

Rusia a condamnat deja exercitiile de război, ca pe o amenințare la adresa unui acord deja șubred de armistițiu de cinci luni de zile, care are ca scop rezolvarea unuia dintre cele mai sângeroase conflicte din Europa ultimelor decenii, până la sfârșitul anului.

Ministerul Rus de Externe a declarat că este vorba despre o “demonstrație clară” a faptului ca NATO “sprijina necondiționat politicile autorităților de la Kiev”, în sud-estul Ucrainei, in urma carora civilii continuă să moară în fiecare zi.

Cu toate acestea, armata SUA în Europa a declarat că exercițiul de comanda si de pregatire pe teren, efectuat la nivel regional, s-ar axa pe operațiuni de menținere a păcii și a stabilitatii. De asemenea, s-a mentionat faptul că pregatirea “vine la cererea expresă a guvernului ucrainean și a armatei”.

Kievul a cerut în mod repetat sprijin militar occidental, împotriva a ceea ce el consideră a fi agresiunea Moscovei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.