Participare record la pelerinajul greco-catolicilor din Ucraina – Zarvanytsya

La Pelerinajul ucrainean Zarvanytsya, care a avut loc in perioada 18-19 iulie, s-a adunat un număr record de pelerini – 120.000 de oameni, conform Serviciului de Informatii Religioase din Ucraina.

Organizatorii marturisesc ca acesta a fost, cu siguranta, cel mai mare pelerinaj din ultimii ani.

Potrivit Departamentului de Informare al Bisericii Greco-Catolice UGCC, la pelerinaj au participat membrii Sinodului UGCC, condus de Patriarhul Sviatoslav (Șevciuk), Nunțiul papal în Ucraina, Arhiepiscopul Thomas Gullikson, si clerici ai Romei.

Pelerinajul din acest an a fost dedicat aniversării de 150 de ani, a Mitropolitului Andrei Sheptytskiy (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și rugăciunii pentru pace în Ucraina.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul greco-catolic Sviatoslav, a vorbit despre finalizarea fazei principale a beatificarii Mitropolitului Andrey Sheptytskiy (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a durat peste 50 de ani. Potrivit acestuia, de acum Mitropolitul ar putea fi numit “cel drept”.

În discursul său, Patriarhul greco-catolic a mai atras atenția pelerinilor, asupra problemei apărarii căsătoriei ca uniune dintre bărbat și femeie, subliniind că noul proiect de Constituție al Ucrainei reprezinta o amenințare la adresa căsătoriei tradiționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.