publicat în: Arhivă

Biserica Ortodoxa din Belarus il felicita pe Presedintele tarii

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Belarus (BOC) și-a exprimat recunoștința față de Președintele Belarusiei, pentru susținerea valorilor creștine tradiționale – dupa cum reiese dintr-un comunicat al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Belarus.

“Dorim sa ne exprimam recunoștința profundă in fata Președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru sprijinirea valorilor tradiționale creștine, recunoașterea importanței lor pentru cultura națională a Belarusiei și in viața umană”, a spus declarația.

În mesajul său despre biserică și viața publică, Mitropolitul Pavel de Minsk și Zaslavl, Exarh Patriarhal al Intregului Belarus, a declarat că, pe 9 ianuarie 2015, șeful statului a participat la o ceremonie solemnă de inmanare a premiilor “Pentru renaștere spirituală”. Astfel, Mitropolitul a atras atenția asupra faptului că, în discursul său, Președintele Belarusiei a declarat:

“Angajamentul față de valorile creștine, morale și tradițiile estetice reprezinta unul dintre principalii factori în dezvoltarea națiunii din Belarus”.

“Liderul Belarus a menționat rolul deosebit al valorilor spirituale în promovarea unității naționale”, a declarat Mitropolitul Pavel.

În plus, Sinodul si-a afirmat “speranța că relațiile bune dintre Președintele statului Belarus și Biserica Ortodoxă a Belarusiei vor fi tot mai puternice, pentru binele comun al oamenilor”.