Patriarhul Kirill spera sa poata merge la Kiev, in curand

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că speră va veni vremea in care sa fie in stare să meargă la Kiev.

“Cred cu tărie si am speranța că va veni momentul, când noi toți ne vom ruga in Lavra Peșterilor din Kiev, împreună”, a declarat ieri Patriarhul, intr-o adresare catre Mitropolitul Onufrie al Kievului și al Intregii Ucraine, ocazionata de deschiderea lucrarilor Sfântului Sinod, în Sankt Petersburg.

“Din păcate, în 2014, vizita mea în Ucraina nu a mai avut loc, din cauza situației politice armate”, a spus Patriarhul.

Pe 9 mai 2014, autoritățile ucrainene au interzis intrarea în Ucraina a șefului Departamentului de Relații Externe Bisericești al Bisericii Ortodoxe Ruse, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Vizita sa era dedicată aniversării celor 75 de ani ai Mitropolitului Irineu de Dniepropetrovsk și Pavlograd (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.