Procesiune ortodoxa pe apa

O procesiune ortodoxa inedita pe apă, dedicata celor 1000 de ani de la mutarea la Domnul a Sfântului Print Vladimir, are loc in perioada 5-12 iulie 2015 in Rusia, de la Veliki Novgorod până in Kronștadt, cu binecuvântarea Mitropolitului Varsanufie de Sankt Petersburg și Ladoga.

Aceasta este condusa de eclesiarhul Catedralei Navale Kronstadt, vicepreședinte al Departamentului Sinodal pentru Relațiile cu Forțele Armate și Agențiile de Aplicare a Legii, Arhimandritul Alexis (Ganjin).

Evenimentul este organizat de Departamentul amintit, alaturi de Fundatia de Sprijin a Ofițerilor in Rezervă din Securitatea Statului.

Procesiunea a început cu o slujba in Catedrala Sfanta Sofia, oficiata de protopopul de Novgorod.

Participanții la procesiune vor vizita 19 biserici și mănăstiri din regiunile Novgorod și Leningrad, unde vor efectua rugăciuni catre Sfântul Print Vladimir. Acestea vor fi oficiate pe râul Volhov, Canalul Ladoga Noua, și se vor incheia în Golful Finlandei. Traseul este parcurs in procesiune pentru prima data.

Participantii la procesiune călătoresc în două bărci, realizate din materiale moderne. O salupa a Poliției ii însoțeste pe pelerini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.