Unul dintre mitropolitii ortodocsi rapiti in Siria, a fost… tratat in Turcia si apoi redat rapitorilor

Conform Interfax, Muftiul Suprem al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun, susține că Turcia este implicată în răpirea celor doi lideri creștini din orașul sirian Alep.

Unul dintre mitropolitii răpiți în Siria a fost tratat în Ankara, apoi a fost redat rapitorilor, conform muftiului sirian.

“Când am întrebat unde sunt aceste persoane, mi s-a raspuns: intreaba autoritățile de securitate turcești”, a declarat muftiul, la o conferință de presă tinuta ieri, in Moscova.

El a spus că s-a întâlnit cu fostul Procuror General al SUA, Ramsey Clark, în Damasc, cu câteva săptămâni în urmă, care i-a spus că, atunci când unul dintre mitropoliții răpiți s-a imbolnavit, el a fost tratat în Ankara și apoi a revenit in mainile răpitorilor săi.

“Intrebati Guvernul turc, această problemă (eliberarea mitropolitilor) depinde de el “, a spus Hassoun.

El a susținut, anterior, că serviciile secrete turcesti au fost implicate în răpirea celor doi ierarhi, probabil pentru a face presiuni asupra Patriarhului Antiohiei și al Întregului Răsărit, vizavi de pretentia legata de mutarea Tronului Antiohian, din Siria în Turcia.

Va reamintim ca, in aprilie 2013, militanții opoziției siriene i-au capturat, în apropierea Aleppo, pe fratele Patriarhului Antiohiei Ioan X, Mitropolitul Paul de Alep, și pe Mitropolitul Siro-Iacobit de Alep, John-Ibrahim. Șoferul lor, un diacon, a fost ucis. Cei doi se ocupau de rezolvarea unor probleme umanitare ale populației din satul Kafr Dael, în apropiere de granița siriano-turcă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – click AICI [https://lacasuriortodoxe.ro/search/rapiti%20in%20siria.html] ).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.