publicat în: Arhivă

Principele Nicolae, la Jocurile Europene de la Baku (foto)

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României efectuează, în zilele de 11-13 iunie 2015, o vizită oficială în Azerbaidjan, cu ocazia Jocurilor Europene de la Baku.

Este a șasea vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2015. În luna februarie, Principele Radu și Principele Nicolae s-au aflat în Republica Moldova, iar în luna martie Principesa Maria a vizitat Parisul și a luat parte la deschiderea pavilionului românesc de la Salon du Livre. În luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au sărbătorit Paștele în Republica Moldova. Tot în luna aprilie, Principele Radu a efectuat o vizită oficială în Turkmenistan. În luna mai, Principele Radu a vizitat Regatul Suediei.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae va fi alături de sportivii români la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, precum și la primele două zile de întreceri sportive.

Principele Nicolae a luat parte, luni, 8 iunie 2015, pe esplanada din fața Casei Olimpice, la evenimentul de prezentare a Echipei Olimpice, precum și a noii identități vizuale a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

După încheierea competițiilor sportive de la Baku, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor invita, la Palatul Elisabeta, delegația României participantă la Jocurile Europene.

România va avea cea mai numeroasă delegație prezentă la un astfel de eveniment sportiv, din ultimul sfert de veac. Echipa Olimpică are în componență 147 de sportivi, care se vor întrece la 22 de sporturi și discipline sportive.

Informatia a fost oferita Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, de catre Cancelarul Casei Majestății Sale Regelui Mihai I, Traian Sârcă.