Au fost sfintite halatele medicilor…

Ieri, 10 iunie, in Catedrala Sfânta Treime a Mănăstirii Sfintei Treimi din Simferopol, aflata la un moment dat sub pastorirea directa a Sfantului Arhiepiscop Luca de Simferopol și Crimea [https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/19171-curing-fear-vindecarea-fricii-video-maine-lansarea-unui-film-artistic-despre-viata-sfantului-luca-al-crimeii.html] (amintit in calendarele ortodoxe, astazi, 11 iunie), care acum adaposteste sfintele sale moaște, a avut loc o slujba tradițională deosebita.

La Sfanta Liturghie s-au aflat reprezentanti ai Ministerului Sănătății din Crimeea si ai Academiei Medicale, lucratori in domeniul medical, nedici, asistenti, studenti in medicina.

Conform tradiției stabilite de mai mulți ani, a fost oficiata o slujba de sfintire a halatelor medicale, care au fost stropite cu Agheazma.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.