L-au rapit, dupa ce l-au mintit ca trebuie sa-i faca o slujba unei femei bolnave

Un pastor crestin din Raionul Gampaha, Sri Lanka, a fost răpit și agresat, după ce a fost înșelat de o persoana, care i-a solicitat acestuia sa vina la domiciliul unei rude bolnave, pentru a oficia o mica slujba.

Pastorul ‘Adunarii lui Dumnezeu’, care este din Sapugaskanda, a fost răpit de un barbat care l-a convins să o viziteze pe mama sa bolnavă. În schimb, pastorul a fost condus catre un locas de cult din apropiere, unde i s-a cerut să îngenuncheze și să-si ceară iertare de la liderii religioși locali, sub amenintarea cu moartea.

Cu toate acestea, atunci când au ajuns la locas, o ceremonie era deja in curs de desfășurare, astfel încât răpitorul si un complice al său l-au condus intr-o zonă izolată, unde l-au atacat pe pastor și l-au amenințat cu distrugerea bisericii, daca nu o inchide singur. Apoi, acesta a fost lasat liber.

Exista mai multe rapoarte legate de astfel de incidente în ultimele două luni, in Sri Lanka, în care pastorii au fost hărțuiti, agresati sau li s-a poruncit sa-si inchida bisericile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.