Cum face Ramadanul, ca ofertele de televiziune sa creasca foarte tare…

Dincolo de rugăciune și de post, Ramadanul în Egipt, la fel ca si in restul Orientului Mijlociu, are un alt protagonist: televiziunea.

Neputand sa mănânce sau să bea timp de mai multe ore, în timpul cele mai lungi zile a anului, cum s-a întâmplat în timpul Ramadanului din ultimii ani, multi egiptenti sunt provocati să rămână în casele lor pe timpul zilei și sa-si limiteze activitatile.

Astfel, investițiile imense în programele de televiziune și in filmele de televiziune atestă existența unei piețe extinse de publicitate TV. Deja, luna trecuta au fost anunțate aproape 30 de producții noi.

Filmele din acest an par sa reflecte, din nou, teme politice și sociale, dominante ale acestei faze de post-stabilizare revoluționara a Egiptului. Ofertele, insa, variază, implicand si starururi feminine hollywoodiene. Criticii reclama, deja, scenele marcate de tristete si scenele violente, dar si pe cele imorale, existente in mai multe seriale de televiziune.

Atractivitatea pieței de publicitate, asigurata de serialele de televiziune egiptene, a fost confirmată de către acordul cu rețeaua saudita MBC, citat de agentia Ansa, prin care s-a plateasca echivalentul a 4,1 milioane de euro pentru ca actorul de comedie, în vârstă de 75 de ani, Adel Imam, sa joace in rolul principal Ostaz Qesm Wa Rais, într-o țară în care, cel puțin pe hârtie, salariul minim este mai mic de 150 de euro…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.