publicat în: Arhivă

Coserenii au, de acum, noua lor catedrala tarnosita! (foto)

Duminică, 24 mai 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din localitatea Coșereni, pentru a târnosi biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi”.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, altarul de jertfă și a lucrărilor exterioare, sfinţirea catapetesmei, apoi săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au slujit Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre pericopa evanghelică care a redat prima parte a cuvântării arhierești a Mântuitorului, despre ierarhia bisericească ce izvorăște din arhieria Mântuitorului Iisus Hristos; a lăudat osteneala preotului paroh și a credincioșilor care într-o perioadă de trei ani și jumătate au ridicat o frumoasă biserică.

Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom preotului paroh Relu Florin Mocanu, pentru lucrarea jertfelnică desfășurată în comunitatea parohială.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

La acest moment duhovnicesc toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Evenimentul a fost transmis in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, iar inregistrarea acestei transmisiuni ruleaza deja in programul TV Lacasuri Ortodoxe, atat in paginile agentiei noastre, cat si in cele ale retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro) – urmand ca ea sa poata fi gasita (in urmatoarele ore) intre materialele video – Timeline – dedicate programului “Comunitatile Crestin-Ortodoxe – Candele Aprinse in Baragan” (click aici) [https://sf-esc.ro/efecte/timeline/candela-2015/] .