Farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, va fi reconstruit

Farul din Alexandria, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, care a fost grav afectat de trei cutremure, va fi reconstruit în apropierea locației sale originale.

În cadrul reuniunii lor de săptămâna trecută, “membrii Comitetului Permanent al Antichităților Egiptene au aprobat un vechi proiect, prezentat anterior de guvernoratul de Alexandria, cu scopul refacerii Farului”, conform Secretarului General al Consiliului Suprem al Antichitatilor, Dr. Mostafa Amin, pentru Youm7.

El a explicat că membrii comisiei au convenit asupra reconstrucției Farului, pe o suprafata de teren situata la câțiva metri sud-vest de locația de origine.

Farul, cunoscut si sub numele de Pharos, a fost grav deteriorat din cauza mai multor cutremure care au lovit Alexandria și zona mediteraneană între secolele III-XII, a declarat profesorul de arheologie greco-romană Fathy Khourshid, pentru Cairo Post.

“Un cutremur puternic, din 1303, a provocat distrugerea majora a monumentului, înainte ca Sultanul Mamluk Qaitbay, în 1480, sa refoloseasca ruinele monumentului pentru a ridica o cetate (în picioare în prezent, care ii poartă numele) pe locul original al Pharos”, povesteste Khourshid.

Construit de către arhitectul grec Sostratus din Cnidus, pentru a-i ghida pe marinari spre port, turnul a fost finalizat și inaugurat în timpul domniei lui Ptolemeu al II-lea Philadelphus (285 BC-246B.C.), a explicat Khourshid.

“Clădirea originală cuprindea: o secțiune pătrată inferioară, cu un miez central, o secțiune octogonală de mijloc și o secțiune circulară la varf”, a adăugat el.

Partea din varf se folosea de o oglinda, care reflecta lumina soarelui pe timpul zilei, în timp ce noaptea se folosea de un foc aprins special, pentru a ghida navele, a mai spus Khourshid.

În 1994, rămasitele clădirii originale au fost descoperite pe fundul părții scufundate a portului din estul Alexandriei.

Cu o înălțime estimată la 130 de metri, turnul a reprezentat cea mai inalta structura artificiala de pe Pamant, timp de secole.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.