Troita sculptata in stejar, inalta de 3 metri, ridicata si sfintita la Stroesti

Ieri, in ziua Praznicului Înălțării Domnului și a cinstirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, credinciosii din Stroești au participat la sfintirea unei noi Troițe, amplasata in curtea bisericii parohiale.

Conform unor informatii oferite de Pr. paroh Adrian Andrei, Troita a fost ridicată în memoria eroilor localității căzuți pe câmpurile de luptă, cu cheltuiala familiei Cosmescu Marius.

Sfanta Troita este o frumoasa sculptura realizata in lemn de stejar, impreuna cu soclul din beton – placat cu marmura -aceasta reusind sa ajunga pana la o inaltime de aproximativ 3 metri.

Sfintirea Troitei a fost urmata de o Slujba a Parastasului, oficiata de preoții slujitori ai orasului Fierbinți Târg, pentru eroii neamului.

Momentul a fost incarcat de emotie, elevii Scolii primare din Stroești demonstrand ca stiu inca de mici sa-si cinsteasca inaintasii care s-au jertfit pentru ca ei sa se poata bucura astazi de o copilarie in pace. Asa incat, acestia nu s-au rezumat doar la participarea propriu-zisa la eveniment, ci au tinut neaparat sa sustina un incarcat program artistic, care a inclus mai multe poezii si cantari, multe dintre ele cu mesaj patriotic.

Conform unui raport al Protopopiatului Urziceni (Episcopia Sloboziei si Calarasilor), “la final, preacucernicul părinte paroh Andrei Adrian a mulțumit celor prezenți, pentru bucuria comuniunii, și a dăruit membrilor familiei Cosmescu câte o Biblie”, in semn de multumire și întărire în credință.

“Toți elevii participanți au fost serviți cu prăjituri și suc”, ne marturiseste parintele paroh.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.