Siria: Statul Islamic pierde teren in fata fortelor kurde ajutate de fortele siriene

În urma unor lupte înverșunate cu grupul Statului Islamic (IS/ISIL), forțele kurde ale Unitatilor de Protectie Populara (YPG – foto) au recâștigat controlul asupra noilor sate de pe malurile râului Khabur, in apropierea orașului Tel Temir, din provincia Hasakah, in nord-estul Siriei.

ARA News a raportat ca YPG, susținuta de Consiliul Militar Sirian și de Forta Haras al-Khabur, au preluat controlul asupra stelor asiriene: Tel Shamiram, Tel Nasri și Ghibish, din apropierea orașului Tel Temir, după ciocnirile înverșunate cu teroriștii Statului Islamic.

Sursa a subliniat că unitățile YPG, susținute de forțele siriene, au eliberat, de asemenea, satul Tel Nasri, ieri, la ora 4:00. Ulterior, militanții ISIS au fost alungați din satele Tel Shamiram și Ghibish.

Avansarea YPG catre Tel Temir, face parte din campania militara pe care gruparea o duce impotriva radicalilor, pentru a recâștiga controlul asupra satelor din provincia Hasakah, in nord-estul Siriei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.