publicat în: Arhivă

Universitatea Bucuresti onoreaza un profesor controversat de bioetica. Facultatea de Teologie se delimiteaza

Sub titlul “Poziţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti cu privire la decernarea titlului academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer”, Patriarhia Romana [https://www.patriarhia.ro] a publicat urmatoul comunicat:

“Cu ocazia dezbaterilor declanşate în aceste zile de decizia Senatului Universităţii din Bucureşti de a conferi titlul academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer, profesor la Universitatea din Princeton, Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, în numele întregului corp profesoral, îşi exprimă surprinderea şi dezacordul faţă de aserţiunile filosofice şi bioetice, diseminate în lucrările ştiinţifice ale acestui profesor, ce atentează grav la viaţa şi demnitatea persoanei umane.

Înţelegem să respectăm libera exprimare din mediul academic, dar în acelaşi timp dorim să ne delimităm în mod clar şi tranşant de orice fel de idei sau concepţii, care, mergând împotriva valorilor moralei creştine, denigrează fiinţa umană, contestă dreptul la viaţă al copiilor, incită la desconsiderarea şi devalorizarea relaţiilor interumane.

Această poziţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti a fost exprimată în mod ferm de către Conducerea Facultăţii, în şedinţa Senatului Universităţii din Bucureşti din data de 20 mai 2015 şi ea este împărtăşită de către toţi profesorii şi studenţii Facultăţii.

Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti”

Peter Singer (foto – n. 6 iulie 1946, Melbourne) este un cunoscut filozof australian. S-a născut în familia unor evrei din Viena, care, în 1938, s-au refugiat în Australia.

A studiat la Universitatea din Melbourne și a obținut gradul de magistru în 1969. Și-a continuat studiile la Universitatea Oxford, iar în 1975 a publicat cartea “Animal Liberation”. În prezent este profesor de bioetică la Universitatea Princeton și profesor de onoare la Melbourne.