Vizita regala la Targu Mures, 19-20 mai 2015 (foto)

Vizită regală la Târgu Mureș, 19-20 mai 2015

În zilele de 19-20 mai 2015, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au efectuat o vizită oficială în municipiul Târgu Mureș.

Miercuri, 20 mai 2015, Altețele Lor Regale au vizitat Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cu ocazia aniversării a șapte decenii de la înființare.

Universitatea a fost fondată prin Decret Regal, semnat de Regele Mihai I, în anul 1945, anul de încheiere al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cu această ocazie, Principesa Moștenitoare a dezvelit efigia Majestății Sale Regelui Mihai I amplasată în clădirea centrală a Universității, în prezența domnului prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și a domnului prof. dr. Cornel Sigmirean, președintele Senatului Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr impresionant de participanți.

În cursul vizitei, Altețele Lor Regale s-au întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Universității, ai comunității academice, cu studenți ai Universității și elevi olimpici din municipiul Târgu Mureș.

De asemenea, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au luat parte, în sala festivă a Universității, la evenimentul de lansare a volumului „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing.

La evenimentul de lansare au luat cuvântul Alteța Sa Regală Principele Radu, domnul prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și doamna prof. dr. Sanda Maria Copotoiu.

Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Altețele Lor Regale.

În cursul aceleiași zile, Principele Radu a susținut, în Amfiteatrul de Medicină Militară al Universității de Medicină și Farmacie, o conferință cu tema „Familia Regală și Armata Română”. La conferință au luat parte studenți și absolvenți ai Facultății de Medicină Militară din cadrul Universității.

Seara s-a încheiat cu un dineu oferit de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș în onoarea Principesei Moștenitoare Margareta. Alături de Alteța Sa Regală, s-au aflat Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea. Principesa Muna se află zilele acestea într-o vizită oficială în municipiul Târgu Mureș.

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Guvernului român și iordanian, ai autorităților locale, ai conducerii Universității de Medicină și Farmacie, ai Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai mediului universitar, precum și reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri și ai societății civile.

– Informatie oferita Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe de Secretariatul Regal

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.