Video: Cum produceau sclavii israeliti caramizile de altadata

Video: Cum se fac caramizile pe sit-ul Tell Timai

Excavarile pe sit-ul arheologic Tell Timai, conduse de Robert Littman și Jay Silverstein, au scos la iveala orașul antic Thmuis, din Delta egipteana a Nilului. Ocupat încă din secolul al V-lea inainte de Hristos, orașul greco-roman a ajuns sa fie un centru creștin la începutul primului mileniu dupa Hristos.

In articolul de fata, va punem la dispozitie o inregistrare video, in care ni se dezvaluie modul in care restauratorii, condusi de specialistul Marta Lorenzon, realizeaza noi caramizi de pamant, pentru conservarea vechilor ziduri din Tell Timai.

Acestea se realizeaza cu și fără paie, din pamant sau alt material organic (in amestec cu balegar) si apa, asa cum sclavii israeliti procedau altadata.

Procedurile seamana foarte mult cu modul in care romanii inca mai realizeaza si astazi caramizile din pamant, apa, paie si balegar, denumite in popor: chirpici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.